QS Dünya Üniversite Sıralaması

QS Dünya Üniversite Sıralaması: Sürdürülebilirlik 2024 Sıralamasında İlk Kez Yer Alan Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri Arasında 8. Oldu.

Dünyanın en saygın derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Quacquarelli Symonds (QS) Dünya Üniversite Sıralaması: Sürdürülebilirlik 2024 yılı sıralaması açıklandı. QS Dünya Üniversite Sıralaması: Sürdürülebilirlik Sıralama Sistemi, üniversiteleri Çevresel Etki, Sosyal Etki ve Yönetişim Etki olmak üzere 3 kategoride değerlendirmektedir. Ülkemizden 18’si devlet, 5’i vakıf olmak üzere toplam 23 üniversitenin yer aldığı sıralamada ilk kez yer alan Üniversitemiz, Dünyada 711-720 aralığında yer alırken, ülkemizde ise 10. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 8. sırada yer alarak önemli bir başarı elde etmiştir. QS Dünya Üniversite Sıralaması: Sürdürülebilirlik Sıralamasının alt kategorilerinde ise ülkemiz üniversiteleri arasında Yönetişim Etki Sıralamasında 5. Sırada, Çevresel Etki Sıralamasında 9. Sırada yer almıştır.

Üniversitemizin gelişiminde ve başarılarında emeği geçen tüm mensuplarımıza, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

06 Aralık 2023 Çarşamba