Page 134 - Kurumsal Veri Yönetimi ve Analitiği Koordinatörlüğü Hassas Görev Analizi
P. 134

Tavuk Tüyü Liflerinden Hava Filtresi Amaçlı Dokusuz Yüzey Numunelerinin Üretilmesi ve Özelliklerinin

        İncelenmesi İş Paketi,
        Tavuk tüyü liflerinden ıslak serme ve kimyasal bağlama ile dokusuz yüzey üretilmesi,

        Tavuk tüyü liflerinden kuru serme ve ısıl bağlama ile dokusuz yüzey üretilmesi,
        Tavuk tüyü liflerinden üretilmiş dokusuz yüzeylerin özelliklerinin incelenmesi,

        Tavuk Tüylerinden Keratin Elde Edilmesi İş Paketi,
        At Kılından Kompozit Malzemelerin Geliştirilmesi.

        …


                  (Detay için Ek:3 TERTEKS Ar-ge Grubu Faaliyet Raporu)



                                                KARA RESEARCH GROUP
               Proje  Başlığı:  Buzağılarda  Proinflamatuvar  Sitokinler,  Akut  Faz  Proteinleri,  Rumen

        Metagenomik Profili, Rumen Sıvısı Değişkenleri İle Performans Üzerine Meryemana Dikeni (Silybum
        Marianum) Yağının Etkisi

        İlgili çalışmada buzağı başlangıç yemi % 19,30 HP, %31,35 aNDFom, % 12,87 ADFom, %23,10 nişasta,
        % 3,71 HY ve % 38,05 NFC içeriğine sahipti. Buğday samanı da % 4,37 HP, % 77,44 aNDFom, % 45,83

        ADFom, %1,01nişasta, % 1,68 HY ve % 9,77 NFC ihtiva etmekteydi.

        Çalışmada üç defa farklı aralıklarla yapılan süt analizlerine göre KM içeriği % 13,93-13,97, protein %
        3,30-3,31, yağ %3,72-3,75, laktoz % 4,65-4,68 ve somatik hücre sayısı 298-362× 103/ml arasında değiştiği

        saptandı.
        …



               Performans değişkenleri
        Buzağılar sütle besleme döneminde sütten sağlanan KM 56 günlük yaşa kadar 835-838 g/gün arasıydı.

        Yaşın 56 gününden sütten kesime kadar da 418-419 g/gün KM süt tüketimi ile sağlandı (Tablo 4.2). Gruplar
        arasında süt tüketimi bakımından farklılık yoktu.

        Çalışmada  meryemana  dikeni  yağı  ilavesi  ile  kontrol  grubu  arasında  haftalık  yem  tüketim  değerleri
        arasında bir farklılık yoktu (P>0,05)

        Çalışma  sonu  canlı  ağırlığı,  ortalama  yem  tüketimi,  GCAA,  YYO  ve  dışkı  skoru  bakımından  gruplar

        arasında bir fark saptanması (P>0,05)
        Buzağıların vücut ölçülerinden vücut uzunluğu, cidago yüksekliği, beden derinliği, sağrı yüksekliği, göğüs

        çevresi ve kalça genişliği çalışma başlangıcında benzerdi (P>0,05) (Tablo 4.5). Vücut uzunluğu, sağrı




                                                          69
   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139