Page 134 - Kurumsal Veri Yönetimi ve Analitiği Koordinatörlüğü Hassas Görev Analizi
P. 134
Tavuk Tüyü Liflerinden Hava Filtresi Amaçlı Dokusuz Yüzey Numunelerinin Üretilmesi ve Özelliklerinin
İncelenmesi İş Paketi,
Tavuk tüyü liflerinden ıslak serme ve kimyasal bağlama ile dokusuz yüzey üretilmesi,
Tavuk tüyü liflerinden kuru serme ve ısıl bağlama ile dokusuz yüzey üretilmesi,
Tavuk tüyü liflerinden üretilmiş dokusuz yüzeylerin özelliklerinin incelenmesi,
Tavuk Tüylerinden Keratin Elde Edilmesi İş Paketi,
At Kılından Kompozit Malzemelerin Geliştirilmesi.
…
(Detay için Ek:3 TERTEKS Ar-ge Grubu Faaliyet Raporu)
KARA RESEARCH GROUP
Proje Başlığı: Buzağılarda Proinflamatuvar Sitokinler, Akut Faz Proteinleri, Rumen
Metagenomik Profili, Rumen Sıvısı Değişkenleri İle Performans Üzerine Meryemana Dikeni (Silybum
Marianum) Yağının Etkisi
İlgili çalışmada buzağı başlangıç yemi % 19,30 HP, %31,35 aNDFom, % 12,87 ADFom, %23,10 nişasta,
% 3,71 HY ve % 38,05 NFC içeriğine sahipti. Buğday samanı da % 4,37 HP, % 77,44 aNDFom, % 45,83
ADFom, %1,01nişasta, % 1,68 HY ve % 9,77 NFC ihtiva etmekteydi.
Çalışmada üç defa farklı aralıklarla yapılan süt analizlerine göre KM içeriği % 13,93-13,97, protein %
3,30-3,31, yağ %3,72-3,75, laktoz % 4,65-4,68 ve somatik hücre sayısı 298-362× 103/ml arasında değiştiği
saptandı.
…
Performans değişkenleri
Buzağılar sütle besleme döneminde sütten sağlanan KM 56 günlük yaşa kadar 835-838 g/gün arasıydı.
Yaşın 56 gününden sütten kesime kadar da 418-419 g/gün KM süt tüketimi ile sağlandı (Tablo 4.2). Gruplar
arasında süt tüketimi bakımından farklılık yoktu.
Çalışmada meryemana dikeni yağı ilavesi ile kontrol grubu arasında haftalık yem tüketim değerleri
arasında bir farklılık yoktu (P>0,05)
Çalışma sonu canlı ağırlığı, ortalama yem tüketimi, GCAA, YYO ve dışkı skoru bakımından gruplar
arasında bir fark saptanması (P>0,05)
Buzağıların vücut ölçülerinden vücut uzunluğu, cidago yüksekliği, beden derinliği, sağrı yüksekliği, göğüs
çevresi ve kalça genişliği çalışma başlangıcında benzerdi (P>0,05) (Tablo 4.5). Vücut uzunluğu, sağrı
69