Kamu ve İş Dünyası Proje Geliştirme Ofisi

(Ofis Hakkında)

Kamu ve İş Dünyası Proje Geliştirme Ofisi

Kamu ve İş Dünyası Proje Geliştirme Ofisi,

Erciyes Üniversitesi Araştırma Dekanlığı bünyesinde kurulan Kamu ve İş Dünyası Proje Geliştirme Ofisi, 2023 yılında faaliyetlerine başlamıştır.

Birimin amacı, sanayi kuruluşları ile Erciyes Üniversitesi araştırmacılarının ortak çalışmaları neticesinde, sanayi iş birlikli projeler yürütülebilmesini sağlamaktır. Bu projeler kamu destekli projeler (1505,1515,1005…vb.) olabilecekleri gibi, firmaların da kendi özkaynakları ile yapacakları projeler olabilecektir. Ofisin bu iş birliklerini sağlamasındaki nihai amaç, üniversite – sanayi iş birlikli projeler, yayınlar ve patent başvuru sayılarının artırılmasıdır. Bununla beraber, sanayi iş birlikli projeleri artırmanın ve bu projelerde Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin de katılmasını sağlamanın sanayinin nitelikli istihdam bulması konusunda da fayda sağlayacağı düşünülerek sanayi ortaklı lisans, yüksek lisans ve doktora projelerine yönelik de ArGe ve tasarım merkezlerine destekler verilmektedir.