TÜBİTAK 2232 A ve B Proje Sunumu Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun'un da katılımıyla TÜBİTAK 2232 A Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve 2232 B Uluslararası Genç Araştırmacılar Programları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin önde gelen, uluslararası bağlantılara sahip öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda programlar hakkında bilgi verildi ve uluslararası lider ve genç araştırmacıların üniversitemizin araştırma ekosistemine kazandırılması hususunda istişarelerde bulunuldu.

Ülkemiz açısından stratejik öneme sahip araştırma alanlarında yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere, alanlarında yaptıkları üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar ile temayüz etmiş, yurt dışında çalışma deneyimi olan başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların, yurt dışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek amacıyla yürütülen bu programlar "tersine beyin göçü" olarak değerlendirilmektedir.

15 Şubat 2024 Perşembe