Page 102 - Kurumsal Veri Yönetimi ve Analitiği Koordinatörlüğü Hassas Görev Analizi
P. 102
• Ülkedeki hane halkı gelirinin en alt yüzde 20'sine giren öğrencilerin çalışmalarını başarıyla
tamamlamalarına yardımcı olacak programlar (%4,6)
• Düşük gelirli ülkelerden gelen yoksul öğrencileri destekleme planları - örneğin, ücretsiz eğitim veya
hibe sunma (%4,6)
• Toplumun yoksullukla mücadele programları (%23)
• Yerel toplulukta sürdürülebilir işletmelerin başlatılmasına yardımcı olacak eğitim veya kaynaklar -
örneğin, mentorluk programları, eğitim atölyeleri, üniversite tesislerine erişim (%5,75)
• Yerel toplulukta sürdürülebilir işletmelerin kurulmasına yardımcı olmak için mali yardım (%5,75)
• Herkes için temel hizmetlere erişimi iyileştirmeye yönelik eğitim veya programlar (%5,75)
• Yoksulluğu sona erdirmek için programlar ve politikalar uygulamak için yerel, bölgesel, ulusal ve
/ veya küresel düzeyde politika oluşturmaya katılmak (%5,75)
SDG 2 ZERO HUNGER: Üniversitelerin açlıkla ilgili araştırmalarını, gıda sürdürülebilirliği
konusundaki öğretilerini ve öğrenciler ve yerel topluluklar arasında gıda atıklarıyla mücadele ve açlıkla
mücadele konusundaki taahhütlerini ölçer. Bu hedefe ilişkin puanlama ağırlıkları aşağıda verilmiştir:
• Araştırma (%27)
• Citescore tarafından tanımlandığı üzere dergilerin ilk yüzde 10'undaki araştırma makalelerinin oranı
(%10)
• Bildirilerin alan ağırlıklı atıf indeksi (%10)
• Yayın sayısı (%7)
• Öğrenci açlığı (%23)
• Öğrenci gıda güvensizliği programı (%5,75)
• Öğrenciler ve personel arasında açlığı hedeflemeye yönelik müdahaleler - örneğin, gıda bankalarına
erişim sağlar (%5,75)
• Vejetaryen ve vegan yiyecekler de dahil olmak üzere kampüsteki herkes için sürdürülebilir yiyecek
seçenekleri (%5,75)
• Kampüsteki herkes için sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek seçenekleri (%5,75)
• Ulusal açlık (%27)
• Yerel çiftçilere ve gıda üreticilerine (%6,75) gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım bilgisi, becerisi
veya teknolojisi sağlamak
• Yerel çiftçilerin ve gıda üreticilerinin bağlantı kurması ve bilgi aktarması için etkinlikler (%6,75)
• Sürdürülebilir çiftçilik uygulamalarını iyileştirmek için yerel çiftçilere ve gıda üreticilerine
üniversite tesislerine erişim (%6,75)
• Yerel, sürdürülebilir kaynaklardan ürün satın almaya öncelik verin (%6,75)
37