Page 102 - Kurumsal Veri Yönetimi ve Analitiği Koordinatörlüğü Hassas Görev Analizi
P. 102

•  Ülkedeki  hane  halkı  gelirinin  en  alt  yüzde  20'sine  giren  öğrencilerin  çalışmalarını  başarıyla

               tamamlamalarına yardımcı olacak programlar (%4,6)
            •  Düşük gelirli ülkelerden gelen yoksul öğrencileri destekleme planları - örneğin, ücretsiz eğitim veya

               hibe sunma (%4,6)
            •  Toplumun yoksullukla mücadele programları (%23)

            •  Yerel toplulukta sürdürülebilir işletmelerin başlatılmasına yardımcı olacak eğitim veya kaynaklar -
               örneğin, mentorluk programları, eğitim atölyeleri, üniversite tesislerine erişim (%5,75)

            •  Yerel toplulukta sürdürülebilir işletmelerin kurulmasına yardımcı olmak için mali yardım (%5,75)

            •  Herkes için temel hizmetlere erişimi iyileştirmeye yönelik eğitim veya programlar (%5,75)
            •  Yoksulluğu sona erdirmek için programlar ve politikalar uygulamak için yerel, bölgesel, ulusal ve

               / veya küresel düzeyde politika oluşturmaya katılmak (%5,75)


        SDG  2  ZERO  HUNGER:              Üniversitelerin  açlıkla  ilgili  araştırmalarını,  gıda  sürdürülebilirliği
        konusundaki öğretilerini ve öğrenciler ve yerel topluluklar arasında gıda atıklarıyla mücadele ve açlıkla

        mücadele konusundaki taahhütlerini ölçer. Bu hedefe ilişkin puanlama ağırlıkları aşağıda verilmiştir:


            •  Araştırma (%27)
            •  Citescore tarafından tanımlandığı üzere dergilerin ilk yüzde 10'undaki araştırma makalelerinin oranı

               (%10)
            •  Bildirilerin alan ağırlıklı atıf indeksi (%10)

            •  Yayın sayısı (%7)
            •  Öğrenci açlığı (%23)

            •  Öğrenci gıda güvensizliği programı (%5,75)

            •  Öğrenciler ve personel arasında açlığı hedeflemeye yönelik müdahaleler - örneğin, gıda bankalarına
               erişim sağlar (%5,75)

            •  Vejetaryen ve vegan yiyecekler de dahil olmak üzere kampüsteki herkes için sürdürülebilir yiyecek

               seçenekleri (%5,75)
            •  Kampüsteki herkes için sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek seçenekleri (%5,75)

            •  Ulusal açlık (%27)
            •  Yerel çiftçilere ve gıda üreticilerine (%6,75) gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım bilgisi, becerisi

               veya teknolojisi sağlamak
            •  Yerel çiftçilerin ve gıda üreticilerinin bağlantı kurması ve bilgi aktarması için etkinlikler (%6,75)

            •  Sürdürülebilir  çiftçilik  uygulamalarını  iyileştirmek  için  yerel  çiftçilere  ve  gıda  üreticilerine

               üniversite tesislerine erişim (%6,75)
            •  Yerel, sürdürülebilir kaynaklardan ürün satın almaya öncelik verin (%6,75)

                                                          37
   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107